• Aanpassingen Teamindeling 2021/2022 – Nieuw trainingsschema

11 jul 2021
  • Aanpassing van de teamindeling bovenbouw
    Op 3 juni is de teamindeling jeugd voor het seizoen 2021-2022 gepubliceerd. Het aantal vragen en verzoeken om een toelichting viel mee. Na uitleg en soms een mutatie binnen de indeling, kon iedereen tevreden worden gesteld. Op twee punten na: de JO17-3 en de MO17-1.

Het aantal spelers en speelsters binnen deze teams bleek te fors, om iedere zaterdag aan alle leden van deze elftallen voldoende speeltijd te bieden. Het alternatief, een extra team, leek in eerste instantie onvoldoende waarborg te bieden voor een stabiele bezetting binnen meerdere teams.

Toevoeging extra team: JO16-1
    Na overleg met alle betrokken coördinatoren en trainers zijn we er toch in geslaagd om tot een werkbare oplossing te komen. In alle eerlijkheid: het is geen eenvoudige, maar we menen op deze wijze toch maximaal recht te doen aan wat iedereen wil: zoveel mogelijk voetballen.

Kern van de oplossing is de vorming van een JO16-1. Dit team gaat bestaan uit 11 spelers. Wekelijks zullen er op basis van een schema vanuit de MO17-1 3 speelsters worden toegevoegd aan de JO16-1.

Vorming clusters
    Verder zijn er 2 clusters gevormd. De eerste bestaat uit de JO19-1, JO17-1 en JO17-2 en de tweede uit de JO17-3, JO16-1, MO 17-1 en JO15-1.

De trainers binnen deze clusters beoordelen wekelijks in hoeverre er onderbezetting dreigt in een van de teams en welke maatregelen er mogelijk zijn. De coördinatoren bewaken dit proces. Ook hier is het doel: zoveel mogelijk speeltijd voor alle teamleden.

Wij menen op deze wijze recht te doen aan de belangen van alle speelsters en spelers. Rond de herfstvakantie evalueren we dit proces. Bijgevoegd de aangepaste indeling.

Vragen, of een toelichting nodig? Neem dan contact met ons op. Dat kan via Bianca Grob - jeugd@sveemnes.nl.

Nieuw trainingsschema
    Ook het trainingsschema is aangepast met dit nieuwe team. Het aangepaste schema vind je hier (versie per 17 juli, JO15-1 en JO16-1 zijn omgewisseld op maandag en woensdag).

Leider/coach JO17-2 en trainer JO12-1
    Tot slot vormt het vinden van een leider/coach voor de JO17-2 en een trainer voor de JO12-1 nog een uitdaging. We willen ook deze spelers maximaal laten genieten van het spelletje. Harry Horst en Arwin Lergner zijn druk aan de slag met deze uitdaging. Bent u die enthousiaste leider/coach of trainer die we zoeken, meldt u zich dan aan via Bianca.

Mochten we niemand kunnen vinden, dan gaan we voor het begin van het seizoen in gesprek met de ouders van beide teams.

Wim van der Craats